Lendülj ismét mozgásba egészségedért!

Lendülj ismét mozgásba egészségedért!

Az újrakezdés sosem könnyű, legyen szó munkáról, párkapcsolatról, életmódról vagy akár a testmozgásról. Rengeteg energiát és odafigyelést igényel, hogy meghozza a várt eredményt.
A nyári időszak azonban tökéletes arra, hogy ismét elkezdj foglalkozni testeddel és lelkeddel a harmonikus és fitt mindennapokért.
Fogadd meg öt tippünket, hogy könnyű és sikeres legyen a testmozgáshoz való visszatérés!


A legfontosabb kulcsszó, kezdők és újrakezdők számára: a fokozatosság.
Bármennyire eltökélt is vagy, lassan és lépcsőzetesen emeld a terhelést. Építsd fel ismét az alapokat! Rövidebb távokkal, kisebb súlyokkal, egyszerűbb gyakorlatokkal indíts akkor is, ha korábban sokkal többre voltál képes. Ha túlterheled magad az első hetekben, akkor nem csak a kedved fog elmenni a rendszeres mozgástól, de a sérülés lehetőségét is kockáztatod.
Hagyj elegendő időt a pihenésre, hiszen izmaidnak szükségük van a regenerációra is.
A tested nem felejt, így ha kellő türelemmel és kitartással vágsz bele az edzésbe, akár már pár hét múlva viszont láthatod régi formádat.


Mielőtt ismét sportolni kezdesz, mérd fel fizikai állapotodat! Ha megfelelő képet kapsz fittségedről, az edzések intenzitását tökéletesen magadra szabhatod, hogy biztonságosan és hatékonyan mozoghass. Érdemes legalább az első időszakban szakember segítségét kérned.
A Lite Wellness Club szakképzett személyi edzői minden esetben fizikális vizsgálatokat és fittségi teszteket követően kezdik meg a közös munkát, melynek része a testösszetétel mérés is. Amennyiben céljaid között szerepel a testsúlycsökkentés vagy az izomépítés, mindenképpen mérd meg testzsír százalékodat és izomtömegedet! Az adatok segítségével nyomon követheted a valós változást, amit a testsúly nem feltétlenül mutat meg.
Ne felejtsd el, első az egészség! A formás alak csak szerencsés velejáró.


Hosszú kihagyást követően a sportolást elkezdeni a legnehezebb. Szerezz motivációt!
Vásárolj magadnak egy szép edzőruhát vagy egy kényelmes edzőcipőt.
Lepd meg magad egy pulzusmérő órával, hogy ideális intenzitáson dolgozhass.  Ez nem csak az egészséged és a sikeresség miatt fontos, de ösztönözni fog a rendszerességre is. Ha úgy érzed holtponthoz érkeztél tréning közben, csak pillants a kijelzőre mennyi kalóriát égettél el és garantáltan új erőre kapsz!
Szervezd be barátaidat, családtagjaidat is. Semmi sem ösztönöz jobban, mint a közösség ereje.
Vezess naplót, így a nehezebb időszakokban visszanézheted honnan indultál és milyen hatalmas eredményeket értél már el! Tűzz ki egy reális célt, amihez napról napra közelebb kerülhetsz.


Keresd meg a testednek és lelkednek leginkább megfelelő mozgásformát! Ahhoz, hogy hosszú távon életed részévé váljon a sport, meg kell szeretned!
Próbálj ki minél több csoportos edzést és időnként váltogasd őket! Egy stresszesebb, fáradtabb időszakodban jobban eshet egy mentális feltöltődést is támogató Pilates, jóga, gerinctorna, stretching vagy bodyART óra. Ha kihívásokra vágysz és felpörgetnéd magad, akkor választhatsz egy izzasztó Spinning edzést, egy minden izmodat megdolgoztató aerobik órát vagy egy erősítő Pump tréninget! A Lite Wellness Club órarendjében több, mint 20 féle óratípus közül szemezgethetsz.


Éld sportosan a mindennapjaidat is! Kirándulj, sétálj nagyokat és végezz szabadidős sportokat a napsütésben. Egy gyermekkori emlékeket idéző tollaslabdázással, asztaliteniszezéssel vagy röplabdázással a strandon rengeteg kalóriát elégethetsz észrevétlenül.
Lift helyett válaszd a lépcsőt, a közeli kisboltba gyalog vagy kerékpárral ugorj el a reggelidért.
Igyekezz megszeretni a mozgást és élményként megélni! Hidd el, tested és lelked is boldogabb lesz!

TERMÉKEK TCHIBO Mammut II.1.emelet

Ha még nem jártál nálunk, regisztrálj honlapunkon és próbáld ki klubunkat!
Teszteld fitness és wellness részlegünket, illetve csoportos óráinkat egy héten keresztül, mindössze 2800 forintért!
litewellness.hu