FENNTARTHATÓ KONCEPCIÓK

2021 utolsó negyedévében trendről trendre végigvesszük azokat az aktualitásokat, amelyek a legnépszerűbb témák a nemzetközi szépségápolásban. Az újdonságok mellett az örök klasszikus, vagy must-to-have darabok sikerének titkát is megpróbáljuk megfejteni. Mindemellett fontos tényező a környezetbarát személetmód és a zöld-koncepciók!


FENNTARTHATÓ KONCEPCIÓK

A környezetvédelem a szépségipar számára is feladta a leckét. Olyan megoldásokat sürget, ahol a csomagolás és alapanyaghasználat az ökológiai lábnyomot a lehető legnagyobb mértékben és rövid időn belül csökkentik. A szépségipar nehéz helyzete abban áll, hogy a csomagolások újrahasznosíthatósága csak félmegoldásnak tűnik, hiszen ezek előállítása és forgatása továbbra is nagy megterhelést jelenthet a környezet számára. Olyan ötleteket és lehetőségeket mutatunk be ezúttal, amelyek mindegyike példaértékű az idei évben!


TÖLTSD ÚJRA!

Sokunknak eszébe jutott már, miért nincsenek tusfürdő és sampon újratöltő állomások a beauty üzletekben. Nos kérem, most már van! Forradalminak számít a L’OCCITANE újítása, ahol újrahasznosított palackot is vásárolhatunk, amibe a MUST TO HAVE / BEST SELLER termékeket az üzlet automatájából közvetlenül újra és újra tölthetjük! Ösztönözve a vásárlókat, így ráadásul kedvezőbb áron vihetjük haza kedvenc illatú tusfürdőnket!

Újratölthető palack 920 FT, pumpa 180 Ft

L’OCCITANE Mammut II. földszint


HASZNÁLD FEL!

A The BODY SHOP élen jár és következetes az állat- és környezetvédelmi missziók beteljesítésében. Csomagolásaik újrahasznosítására folyamatos koncepciókat dolgoznak ki, így természetesen megtaláljuk az újra felhasználható verziókat is kínálatukban. A testvajak többsége fémdobozos, amit újra fel tudsz használni tárolódobozként, vagy önthetsz bele gyertyát, hogy csak egy DIY ötletet említsünk. A fémdoboz tartós, így miután kiürült, biztos, hogy éveken keresztül jó szolgálatot tesz majd bármely háztartásban!

Avokádó testvaj recycle dobozban 200 ML THE BODY SHOP 5990 FT


DESIGN x ÖKOLÓGIA

Sok esetben a környezettudatosság a design hátrányára képes csak érvényesülni. Nem így történt ez a PUPA sláger sorozatával. A figurás sminkpaletta szinte a kezdetektől jelen van kapszulatémákkal, de állandó kollekcióként a márka történetében. Ez a cuki mókuspaletta például nagyobb részt újrahasznosított és újrahasznosítható műanyagot tartalmaz, a doboza FSC védjeggyel ellátott, azaz nemzetközi minősítéssel rendelkezik, miszerint 100%-ban recycle.

20 részes sminkpaletta mókusnak álcázva PUPA 6740 FT


KÍVÜL BELÜL FIGYELEM!

Ha fontos számodra az egészséges és a minőségi bőrápolás, valamint a környezetvédelem, figyelmedbe ajánljuk a CAMALEON üveges kiszereléseit! A koncentrált szérum hatóanyaga a bakuchiol és a malájtea természetes és100%-ban megegyező alternatívája a retinolnak. Nyugtató hatású bőrpír esetén, ránctalanít. Csökkenti a hegeket, foltokat, bőrhibákat. A bakuchiolnak köszönhetően a legérzékenyebb bőrt sem irritálja.

CAMALEON Retinol Ultra Plus mimikai ráncok elleni szérum 15 ML UNIPATIKA 5999 FT


A TERMÉSZET EREJE

A PUPA Natural Side kollekciójának védjegye, hogy minden termék 98-100%-ban környezetbarát összetevőkből készül. A természet iránti tisztelet és figyelem kétségkívül fókuszba került az elmúlt években, örömmel tapasztaljuk, hogy a belső minőség megtartása mellett egyre több márkaüzlet vezeti be és cseréli le folyamatosan csomagolásait recycle alapanyagokra. A színezett, krémes és olvadó BB krém hidratálja a bőrt és egységessé teszi a bőrszínt a friss és fényes külsőért. Puhító, lágyító és tonizáló hatású rizskeményítővel és hamamelisz vízzel.
Bőrgyógyászatilag tesztelt. Nem komedogén. Nikkel tesztelt, így nagyon alacsony az irritáció kockázata is!

NATURAL SIDE BB krém több árnyalatban kapható PUPA 4880 FTKOMPROMISSZUMOK NÉLKÜL

A luxusmárkák között is egyre több öko koncepcióval találkozunk most már. Az elegáns üveg, és pipettás megoldás nemcsak környezetbarát, de praktikus és gazdaságos is egyben! Kiváló példa arra, hogy kompromisszumok nélkül beteljesíthető egy ökomisszió anélkül, hogy az a márka és a termék minőségrovására menne. Az antioxidáns szérum bio, így elképzelhetetlen is volna egy műanyag, nem környezettudatos csomagolás!

NUXE Bio antioxidáns szérum 30 ML UNIPATIKA 14 699 FT


LE A FLAKONNAL!

Az elsőgenerációs zöld-csomagolás megoldások között a minimum 90%-ban újrahasznosítható zacskós formátumok vezették a listát. Továbbra is favorit, a mára szinte klasszikusnak mondható kivitelezés. Praktikus, hulladékként sem foglal el sok helyet, ráadásul természetesen ez is ismét bekerül a körforgásba, tehát környezetkímélő.

ECO RECHARGE shea vajas folyékony szappan kézre és testre egyaránt, utántöltős kiszerelésben 500 MLL’OCCITANE 5990 FT


VEGÁN ÉS KÖRNYEZETBARÁT

A természetesség és a luxus kombinálása. A Chloé Signature Naturelle a márka első, 100%-ban természetes összetevőkből készült vegán illata. A fejjegy cédrát citrom eszenciát és málnakivonatot rejt, melyet a szívjegyben található organikus rózsaesszencia és az érzéki neroli varázsol teljessé. Az alapjegyet a cédrusesszencia és a mimóza abszolútum fenséges kompozíciója egészíti ki. Az alapanyagok Marokkó és Olaszország ellenőrzött, igazolt fenntartható növénygazdaságaiból származnak. Természetesen a csomagolás üveg, és a doboza is újrahasznosított papírból készült!

CHLOÉ Signature Naturelle EDP 50 ML DOUGLAS 36 990 FT